TIENS FOS Sirup

Original price was: 11,25 €.Current price is: 9,00 €.

Črevesna mikroflora ima velik vpliv na naše zdravje. Vsebuje tako koristne snovi, kot tudi tiste, ki na telo vplivajo negativno. Po zadnjih podatkih naj bi črevesje vsebovalo med 400 in 500 različnih vrst mikrobov. Skupna masa črevesnih bakterij pa naj bi bla med 1-1.5 kilogrami. Kompozicija črevesne mikroflore je ključnega pomena za pravilno delovanje celotnega telesa. Ravnovesje črevesnega ekosistema pa se lahko poruši zaradi jemanja zdravil, stresa ali preprosto staranja.

Koristne probiotične bakterije (Bifidobacterium in Lactobacillus) prevladujejo v prebavnem traktu zdravega človeka. Te preprečujejo nastanek in omejujejo rast mikroorganizmom, ki imajo negativne učinke na naše zdravje, ter lajšajo simptome preobčutljivosti na laktozo, delujejo protialergijsko, izboljšajo imunski sistem, pomagajo pri borbi z rakavimi celicami, preprečujejo osteoporozo in nastanek zobnega kariesa. Da bi povečali prisotnost koristnih bakterij v črevesni mikroflori, je priporočljivo uživanje fermentiranih mlečnih izdelkov ali drugih farmacevtskih preparatov. Rast probiotičnih organizmov se lahko doseže tudi z vključevanjem prebiotikov v prehrano. Ti so neprebavljive sestavine hrane, ki stimulirajo rast in delovanje bakterij v debelem črevesu, ter tako koristijo zdravju gostitelja. Po kitajskih prepričanjih se namreč dobro zdravje prične ravno v debelem črevesu.

Prednost prebiotikov je v tem, da se razgradijo šele v debelem črevesu, medtem ko njihova pot pred tem ne vpliva na njihove lastnosti in sposobnosti. Opisani prebiotiki so proizvedeni industrijsko in so vsi saharidi. Vključujejo število neprebavljivih oligosaharidov (NDO) in nekaj polisaharidov. Med prebiotične polisaharide spadajo inulin in nekatere vrste škroba, ki so odporne na prebavne encime. Med oligosaharide z dokazanim prebiotičnim delovanjem spadajo fruktooligosaharidi (FOS). Na podlagi njihovih lastnosti, pa je bil osnovan FOS Sirup.

Fruktooligosaharidi (FOS)  imajo manjšo kalorično vrednost kot sukroza in so manj sladki, zato ne povzročajo kariesa. Fermentirajo jih bakterije, ki so koristne gostitelju     (Bifidobacterium in Lactobacillus genera). Rezultat presnove teh bakterij pa so neugodni pogoji za nastanek in rast "negativnih" bakterij.

FOS so prisotni v mnogih priljubljenih vrstah zelenjave, npr. v čebuli, česnu in artičokah, ampak njihova količina v hrani ponavadi ni dovolj velika, da bi lahko vidno vplivali na zdravje. Zato je potrebno poskrbeti za njihov vnos preko prehranskih dodatkov.

Vključitev FOS Sirupa v dnevno prehrano vodi do povečanja števila bifidobakterij v črevesju. Število njih se poveča 10 in celo 100-kratno, v primerjavi s količinami pred uporabo sirupa. S tega vidika FOS Sirup uravnava črevesno floro.

  • Sestavine prisotne v TIENS FOS Sirupu izboljšajo prebavo.
  • stabilizira črevesno mikrofloro po motnjah prebavnega trakta.
  • Izboljša asimilacijo številnih elementov kot so kalcij, magnezij, cink in železo.
  • Nudi čistilni učinek Poleg zmanjšanja števila nekoristnih bakterij v debelem črevesu, je količina produktov z genotoksičnim delovanjem nastalih z njihovo presnovo omejena.
  • Pomagajo uravnavati krvne maščobe.
  • Pomagajo pri telesni odpornosti
  • Pomagajo uravnavati telesno težo
Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial