Črni česen vsebuje aktivne spojine v bolj stabilni obliki, zaradi tega
so te bolj potentne:
• do nekajkrat več antioksidantov, kot so polifenoli, flavonoidi in spojine, ki vsebujejo žveplo.
• obogatena hranilna vrednost in bioaktivnost
• večja stabilnost aktivnih spojin in boljša absorpcija v telesu.
Črni česen se proizvaja s fermentacijo in staranjem svežega česna, kar traja več tednov v ogrevanih in vlažnih pogojih.
Postopek fermentacije podvoji zdravilne učinke in nevtralizira aromo česna.
Črni česen skrbi za obrambni sistem.
• pomaga ohranjati normalne nivoje krvnega holesterola in lipidov
• je vir antioksidantov
• prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema
• skrbi za prekrvavitev v kapilarah
• pomaga zmanjšati občutek težkih, utrujenih nog
Črni česen je bolj zdrav od svežega česna.
Pred stoletji so ga začeli uporabljati v Koreji, nato pa je bil ponovno odkrit nekaj let nazaj zaradi kulinaričnih prednosti in zdravilnih učinkov.
Reishi poživi naravne imunološke obrambne mehanizme.
Reishi imenujejo goba nesmrtnosti in se v tradicionalni kitajski medicini uporablja že več kot 4000 let!
• skrbi za naravne imunološke obrambne mehanizme
• pomaga ohranjati normalne koncentracije LDL-holesterola
• skrbi za zdrav krvni obtok
• vsebuje veliko vitaminov in redkih mineralov